Pomaly pečená kačica na ázijský spôsob
2014-02-18- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kačica
Ingrediencie
- 1 kačicu, 1 lyžicu soli, 1 lyžičku sečuánskeho korenia, 8 lyžíc medu, 2 lyžice sójovej omáčky.
Postup
Krok 1
Z kačice odkrojíme krídla a spodnú časť vo vzdialenosti asi štyroch centimetrov (od otvoru). Odstránime tuk z vnútra. Do kože urobíme ostrým nožom niekoľko dier, aby tuk ľahšie vytekal. Kačicu osolíme, na kačicu nasypeme asi lyžičku drveného sečuánskeho korenia a rukami korenie pozatláčame ku koži. Kačicu dáme na pekáč a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Pečieme asi 20 minút. Teplotu znížime na 120 stupňov Celzia a kačicu pečieme asi 2,5 hodiny. Každých asi 20 minút prelejeme kačicu šťavou s tukom, v ktorej sa kačica pripravuje. Po upečení zlejeme z pekáča tuk. Na kačicu nalejme asi dve lyžice medu a vložíme ju do rúry s teplotou asi 180 stupňov Celzia, na päť minút. Potieranie medom zopakujeme štyri krát. Do pekáča nalejme dve lyžice sójovej omáčky, rozmiešame ju so šťavou v pekáči a polejeme ňou kačicu. Necháme odležať asi 20 minút a až potom krájame.