Fish & Chips podľa Toma Kerridge

2018-02-14

Ingrediencie

  • 4 lyžica hladkej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1,5 dl svetlého piva
  • 2 ks bielky
  • 600 g filé - vykostených rýb bez kože
  • hladkú múku na obaľovanie
  • väčšie množstve oleja na vyprážanie (fritéza)
  • 600 g polomúčnych zemiakov (varný typ C)
  • 4 lyžica majonézy
  • 1 ks natvrdo uvarené vajce
  • 2 ks kyslé uhorky
  • 1 lyžica kapár
  • 1 ks šalotku
  • 2 lyžica nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate

Postup

Krok 1

Hladkú múku zmiešame s lyžičkou kypriaceho prášku, lyžičkou sódy bikarbóny. Miešame a pomaly prilievame pivo, až vznikne cesto husté ako na lievance. Bielky vyšľaháme a sneh primiešame do cesta. Cesto necháme asi 20 minút odpočívať. Filé - vykostené ryby bez kože obalíme v hladkej múke, v pripravenom cestíčku a vypražíme vo väčšom množstve oleja. Vypražené ryby dáme na papierové obrúsky, aby sme ich zbavili nadbytočného oleja. Zemiaky pokrájame na hranolčeky a namočíme ich na hodinu do studenej vody. Osušíme ich, dáme do koša a vložíme do horúceho oleja vo fritéze. Keď začne olej prudko peniť (do jednej minúty), kôš s hranolčekmi vyberieme na niekoľko minút. Znova ich ponoríme do oleja, približne na dve minúty a vyberieme. Po troch minútach ich ponoríme do horúceho oleja a upečiem do zlatista. Hranolčeky dáme na papierové obrúsky, aby sme ich zbavili nadbytočného oleja a zľahka ich osolíme. Do majonézy pridáme nadrobno pokrájané vajce uvarené na tvrdo, kyslé uhorky, kapary, šalotku a veľa petržlenovej vňate. Premiešame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 244
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

245

Podobné recepty:
  • Tuniak na kartuziánsky spôsob

    Tuniak na kartuziánsky spôsob

  • Losos s uhorkou

    Losos s uhorkou

  • Pečená ryba so zemiakmi

    Pečená ryba so zemiakmi