Praženica s hubami a slaninou
2014-02-20- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá
Ingrediencie
- 4 tenké plátky slaniny, 150 g šampiňónov, mleté čierne korenie, soľ, 6 vajec, olivový olej, 1 lyžicu masla, 1 dl sladkej smotany, 2 lyžice kyslej smotany, 1 lyžicu nadrobno pokrájanej pažítky, hľuzovku.
Postup
Krok 1
Tenké plátky slaniny poukladáme na panvicu a opečieme ich na chrumkavo. Odložíme ich do tepla. Šampiňóny pokrájame na plátky, okoreníme, osolíme a premiešame. Necháme surové. Vajcia rozbijeme, pridáme k nim dve lyžice olivového oleja a dobre premiešame. V panvici zahrejeme maslo a pridáme vajcia. Miešame ich, až začnú hustnúť. Odstavíme ich z ohňa, pridáme studenú sladkú smotanu, kyslú smotanu a stále miešame, aby sme vajcia ochladili. Pridáme pokrájanú pažítku, surové šampiňóny, kúsok najemno postrúhanej hľuzovky a premiešame. Na taniere dáme po dva plátky opečenej slaniny a vajcia.