Furmanské kolesá
2018-02-21- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso , Predjedlá, chuťovky, nátierky , Chuťovky, zájedky
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Furmanské kolesá. Podávame s so zemiakovou kašou.
Ingrediencie
- 750 g bravčového bôčika bez kosti
- 2 ks mäkké údené klobásy
- 2 ks cibule
- 8 strúčik cesnaku
- 1/2 lyžička drvenej rasce
- 1/2 lyžička mletého čierneho korenia
- 1/2 lyžička soli
Postup
Krok 1
Z bravčového bôčika motýlkovaním vytvoríme veľký plát. Ten naklepeme, osolíme, posypeme mletým čiernym korení a drvenou rascou. Dve cibule a šesť strúčikov cesnaku pokrájame nadrobno a posypeme plát mäsa. Na kraj plátu položíme klobásy (dve za sebou) a zvinieme do rolády tak, aby klobása bola v strede rolády. Roládu previažme motúzom a v rozohriatom oleji opražíme zo všetkých strán. Podlejeme vodou, vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia a pečieme prikryté alobalom asi 90 minút. Počas pečenia polievame výpekom a podľa potreby podlievame vodou. Upečenú roládu vyberieme, potrieme prelisovaným cesnakom a necháme asi 30 minút odležať. Odstránime motúz a pokrájame na hrubšie plátky - kolesá. Podávame s so zemiakovou kašou.