Furmanské kolesá

2018-02-21

Popis

Furmanské kolesá. Podávame s so zemiakovou kašou.

Ingrediencie

  • 750 g bravčového bôčika bez kosti
  • 2 ks mäkké údené klobásy
  • 2 ks cibule
  • 8 strúčik cesnaku
  • 1/2 lyžička drvenej rasce
  • 1/2 lyžička mletého čierneho korenia
  • 1/2 lyžička soli

Postup

Krok 1

Z bravčového bôčika motýlkovaním vytvoríme veľký plát. Ten naklepeme, osolíme, posypeme mletým čiernym korení a drvenou rascou. Dve cibule a šesť strúčikov cesnaku pokrájame nadrobno a posypeme plát mäsa. Na kraj plátu položíme klobásy (dve za sebou) a zvinieme do rolády tak, aby klobása bola v strede rolády. Roládu previažme motúzom a v rozohriatom oleji opražíme zo všetkých strán. Podlejeme vodou, vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia a pečieme prikryté alobalom asi 90 minút. Počas pečenia polievame výpekom a podľa potreby podlievame vodou. Upečenú roládu vyberieme, potrieme prelisovaným cesnakom a necháme asi 30 minút odležať. Odstránime motúz a pokrájame na hrubšie plátky - kolesá. Podávame s so zemiakovou kašou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1535
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1536

Podobné recepty:
  • Lasagne s lososom

    Lasagne s lososom

  • Zaručene dobre pripravené hovädzie steaky

    Zaručene dobre pripravené hovädzie steaky

  • Ragú z mušlí

    Ragú z mušlí

kuk