Budapeštianske prírodné rezne
2016-03-10- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso
Popis
Bravčové mäso pripravené na prírodno najlepšie chutí s tarhoňou.
Ingrediencie
- 600 g bravčové rezne (4 kusy)
- trochu soli
- mleté čierne korenie
- 2 lyžica masti
- 1 ks cibuľu
- 150 g čerstvých šampiňónov
- mletá rasca
- mäsový vývar
- 4 lyžička kyslej smotany
- nadrobno pokrájaná petržlenová vňať
Postup
Krok 1
Rezne pokrájame na rezance, osolíme ich, okoreníme mletým čiernym korením a opečieme v horúcej masti zo všetkých strán.
Krok 2
Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, na plátky pokrájané šampiňóny, mletú rascu, podlejeme malým množstvom mäsového vývaru a udusíme domäkka. Počas dusenia podlievame vývarom.
Krok 3
Keď je mäso mäkké, pridáme smotanu, premiešame, prehrejeme a odstavíme z ohňa. Pri podávaní posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s tarhoňou.