Budapeštianske rezne

2016-03-10

Popis

Bravčové rezne na maďarský spôsob. Výborne chutia v kombinácii s tarhoňou.

Ingrediencie

  • 4 ks bravčové rezne
  • trochu soli
  • mleté čierne korenie
  • 4 lyžica strúhanky
  • 1 ks vajce
  • 1 lyžica mlieka
  • 2 lyžica masti
  • 2 ks cibule
  • 2 strúčik cesnaku
  • 4 lyžica paradajkového pretlaku

Postup

Krok 1

Bravčové rezne osolíme, posypeme mletým čiernym korením, naklepeme a obalíme v strúhanke. Obalené rezne namočíme do vajca rozšľahaného s lyžicou mlieka a vypražíme v dobre rozohriatej masti. Uložíme ich do pekáčika.

Krok 2

Vo výpeku opražíme nadrobno pokrájané cibule, nadrobno pokrájaný cesnak. Pridáme paradajkový pretlak, 2 dl vody, premiešame a rovnomerne polejeme rezne v pekáčiku.

Krok 3

Prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C. Dusíme v rúre asi hodinu. Počas dusenia, ak je to potrebné, prilievame vriacu vodu. Podávame s tarhoňou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 7342
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

7343

Podobné recepty:
  • Hovädzie na čiernom korení

    Hovädzie na čiernom korení

  • Bravčové kotlety na furmanský spôsob

    Bravčové kotlety na furmanský spôsob

  • Klobásový koláč

    Klobásový koláč

kuk