Budapeštianske rezne
2016-03-10- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso
Popis
Bravčové rezne na maďarský spôsob. Výborne chutia v kombinácii s tarhoňou.
Ingrediencie
- 4 ks bravčové rezne
- trochu soli
- mleté čierne korenie
- 4 lyžica strúhanky
- 1 ks vajce
- 1 lyžica mlieka
- 2 lyžica masti
- 2 ks cibule
- 2 strúčik cesnaku
- 4 lyžica paradajkového pretlaku
Postup
Krok 1
Bravčové rezne osolíme, posypeme mletým čiernym korením, naklepeme a obalíme v strúhanke. Obalené rezne namočíme do vajca rozšľahaného s lyžicou mlieka a vypražíme v dobre rozohriatej masti. Uložíme ich do pekáčika.
Krok 2
Vo výpeku opražíme nadrobno pokrájané cibule, nadrobno pokrájaný cesnak. Pridáme paradajkový pretlak, 2 dl vody, premiešame a rovnomerne polejeme rezne v pekáčiku.
Krok 3
Prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C. Dusíme v rúre asi hodinu. Počas dusenia, ak je to potrebné, prilievame vriacu vodu. Podávame s tarhoňou.