Anglické raňajky

2015-11-19

Popis

Ochutnajte pravé raňajky z anglickej kuchyne. Sú veľmi sýte, avšak oplatí sa vyskúšať.

Ingrediencie

  • 150 g údenej prerastenej slaniny
  • 250 g sherry paradajok
  • 250 g šampiňónov (podľa možnosti hnedých)
  • 4 ks nožičky údenej klobásy
  • 4 lyžica oleja
  • 4 lyžica balzamikového octu
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 4 ks vajcia
  • hrsť rukoly
  • 1 ks bagetu

Postup

Krok 1

Slaninu pokrájame na plátky, ktoré zvinieme do tubičky a poukladáme ich do pekáča. Medzi trubičky slaniny rozložíme sherry paradajky, prekrojené šampiňóny a kúsky, šikmým rezom pokrájané, klobásy. Všetko pokvapkáme olejom, posypeme mletým čiernym korením a paradajky a šampiňóny osolíme. Vložíme do rúry vyhriatej na 220°C a pečieme asi 20 minút.

Krok 2

V polovici pečenia trubičky slaniny a klobásy obrátime. Slanina by mala byť upečená na chrumkavo.

Krok 3

Na oleji upečieme vajcia - pripravíme volské oká. Na taniere rozložíme rukolu (prípadne šalátové listy), na rukolu obsah pekáča. Z oleja, octu a horčice vymiešame metličkou zálievku, ktorou polejeme všetko na tanieroch. Bagetu pokrájame šikmým rezom na plátky, poukladáme ich na taniere a na každý tanier dáme volské oko.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 425
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

426

Podobné recepty:
  • Hrianky s avokádom, čokoládou a chilli

    Hrianky s avokádom, čokoládou a chilli

  • Párkové balíčky

    Párkové balíčky

  • Údené mäso v lístkovom ceste

    Údené mäso v lístkovom ceste

kuk