Kuracie prsia v paprikovej omáčke

2014-03-15

Ingrediencie

  • 2 kuracie prsia, 1 lyžicu hladkej múky, soľ, mleté biele korenie, olej, 1 väčšiu cibuľu, 1 červenú kalifornskú papriku (kapiu), 1 vetvičku tymianu, 1 list šalvie, 0,5 dl portského vína, 1,5 dl kuracieho vývaru.

Postup

Krok 1

Kuracie prsia plošne prekrojíme, osolíme ich, okoreníme, obalíme v hladkej múke a vypražíme na oleji do zlatista. Vyberieme ich a vo výpeku speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a na malé kocky pokrájanú červenú kalifornskú papriku. Keď cibuľa zmäkne, pridáme portské víno, premiešame a počkám pokým sa odparí alkohol (asi 3 minúty). Podlejeme kuracím vývarom, premiešame a vložíme opražené kuracie prsia. Varíme ich v omáčke asi päť minút. V priebehu varenia ich obrátime. Podávame s opečenými zemiakmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 796
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

797

Podobné recepty:
  • Kurča prekladané lečom

    Kurča prekladané lečom

  • Zapekané kuracie rezne s marhuľou

    Zapekané kuracie rezne s marhuľou

  • Žemľová plnka so zeleným hráškom a syrom

    Žemľová plnka so zeleným hráškom a syrom