Ivanov Veľkonočný zákusok

2014-03-17

Ingrediencie

  • 50 g lieskových orieškov, 4 vajcia, štipku soli, 100 g krupicového cukru, 80 g hladkej múky, 50 g kukuričnej škrobovej múčky. Na krém: 5 plátkov želatíny, 1 citrón, 80 g krupicového cukru, 4 žĺtky, 2,5 dl vajcového likéru, 250 g tvarohu, 5 dl smotany na šľahanie (33 %), kakao.

Postup

Krok 1

Lieskové oriešky pomelieme a nasucho opražíme v panvici. Z panvice ich vysypeme do misky, aby sa ďalej nepražili a necháme ich vychladnúť. Bielky, do ktorých pridáme štipku soli, začneme šľahať. V priebehu šľahania postupne pridávame krupicový cukor a vyšľaháme na tuhý sneh. Pokračujeme ešte v šľahaní, aby sa cukor rozpustil. Do snehu vareškou vmiešame žĺtky, zmes hladkej múky škrobovej múčky a opražených orieškov. Pekáčik vystelieme papierom na pečenie a vylejeme doň pripravené cesto. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 20 minút. Kôru z polovice citróna postrúhame a zmiešame ju so šťavou z celého citróna, z krupicovým cukrom, žĺtkami a vajcovým likérom. Misku dáme nad paru a vyšľaháme do zhustnutia. Misku dám e z pary dolu a primiešame želatínu, vopred namočenú v studenej vode a vyžmýkanú. Miešame až sa želatína rozpustí. Do hmoty vmiešame tvaroh a misku vložíme do studenej vody. Miešame, až hmota začne tuhnúť. Smotanu vyšľaháme a šľahačku primiešame k tvarohovej hmote. Vychladnutý korpus vyklopíme z pekáčika a plošne rozkrojíme na polovice. Jeden plát vložíme do pekáčika navrstvíme naň polovicu krému. Prikryjeme druhým plátom a navrstvíme naň druhú polovicu krému. Zákusok odložíme na šesť hodín do chladničky. Pred krájaním zákusok posypeme kakaom pomocou sita.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 385
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

386

Podobné recepty:
  • Dezertné guľky

    Dezertné guľky

  • Kefírový koláč

    Kefírový koláč

  • Medovníky kakaovo-rumovo-kokosové

    Medovníky kakaovo-rumovo-kokosové

kuk