Plnené pečené papriky

2014-03-24

Ingrediencie

  • 10 červených španielskych paprík (podlhovasté), 300 g tresky, soľ, 300 g očistených zemiakov, 1 strúčik cesnaku, olivový olej, 100 g syra haloumi (alebo slovenského oštiepka).

Postup

Krok 1

Červené španielske papriky (podlhovasté) opečieme do čierna, necháme ich spariť a potom ošúpeme a odstránime jadrovník. Tresku pokrájame na väčšie kocky, dobre nasolíme a necháme do druhého dňa v chladničke. Odležanú tresku varíme vo vode asi päť minút. Vodu zlejeme a po vychladnutí kocky tresky rozdrobíme rukami. Zemiaky, pokrájané na kocky, uvaríme v osolenej vode do mäkka. Scedíme ich, rozmiagame a zmiešame s treskou, prelisovaným strúčikom cesnaku, tromi lyžicami olivového oleja. Zmesou naplníme papriky a poukladáme ich do olejom vytretého pekáčika. Posypeme ich postrúhaným syrom, polejeme dvomi lyžicami oleja a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Pečieme asi 12 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 340
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

341

Podobné recepty:
  • Krevety v cesnakovom sóse

    Krevety v cesnakovom sóse

  • Treska s fazuľou

    Treska s fazuľou

  • Langusta pečená na rošte na diabolský spôsob

    Langusta pečená na rošte na diabolský spôsob

kuk