Zemiaková krémová polievka so zemiakovo pórovými tyčinkami

2014-03-25

Ingrediencie

  • 400 g sladkých zemiakov, 1 liter hydinového alebo zeleninového vývaru, soľ, 0,5 l smotany na varenie, 2 lyžičky hladkej múky, 50 g masla. Na zemiakové tyčinky s pórom: 2 veľké zemiaky, 1 pór (iba bielu časť), soľ, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Očistené zemiaky pokrájame na kocky a dáme variť do vývaru. Keď sú zemiaky už mäkké, pridáme smotanu, v ktorej sme rozmiešali dve lyžičky hladkej múky, za súčasného mixovania tyčovým mixérom. Pridáme aj maslo a polievku rozmixujeme na jemnú krémovú konzistenciu a podľa chuti osolíme. Zemiaky pokrájame na tenké hranolčeky s prierezom asi 4 x 4 mm. Dáme ich do koša a ponoríme do horúceho oleja vo fritéze. Do zlatista opečené tyčinky vyberieme na papierové obrúsky aby odsali prebytočný tuk. Osolíme ich, okoreníme a premiešame. Bielu časť póru pokrájame približne na rovnakú dĺžku ako sú dlhé zemiakové tyčinky. Valčeky póru pozdĺžne prekrojíme a pokrájame na tenké rezančeky. Vložíme ich do koša a ponoríme do horúceho oleja vo fritéze. Opečieme ich do zlatista a pridáme k zemiakovým tyčinkám. Zľahka zmiešame. Použijeme ako dekoráciu na povrch polievky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 190
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

191

Podobné recepty:
  • Viedenské halušky

    Viedenské halušky

  • Cesnaková polievka

    Cesnaková polievka

  • Podkrkonošské kyselo

    Podkrkonošské kyselo