Zemiaky zapečené s klobásou a slaninou

2014-03-26

Ingrediencie

  • 3 zemiaky, 1 lyžičku masla, hladkú múku, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, 1 nožičku klobásy, 60 g údenej slaniny, 1 cibuľu, 2 dl smotany.

Postup

Krok 1

Očistené zemiaky nakrájame na tenké plátky, ktoré poukladáme do maslom vymasteného pekáčika. Zemiaky osolíme a okoreníme. Z vajca, 1 dl vody, štipky soli a hladkej múky vypracujeme cesto konzistenciou obdobné ako palacinkové cesto. Cestom zalejeme zemiaky. Na cesto poukladáme tenké plátky klobásy a tenké plátky slaniny. Cibuľu prekrojíme a pokrájame na tenké plátky. Plátky rozoberieme na mesiačiky a tie nasypeme navrch. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a pečieme približne dvadsať minút. Podávame s so smotanou, v ktorej sme vymiešali trošku soli.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 268
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

269

Podobné recepty:
  • Rajčiaky plnené mäsom a zeleninovým šalátom

    Rajčiaky plnené mäsom a zeleninovým šalátom

  • Zapečené šampiňóny

    Zapečené šampiňóny

  • Strapačky

    Strapačky