Mäsový kurací koláč s karí a s jogurtom

2014-03-27

Ingrediencie

  • 2 kuracie prsia, olej, 1 lyžicu karí pasty, 1 dl kuracieho vývaru, 1 červenú cibuľu, 200 g čerstvých šampiňónov, mleté čierne korenie, 1 plát lístkového cesta, 120 g mäkkého taveného syra, za hrsť petržlenovej vňate, 1 vajce, 1 lyžicu opražených sezamových semienok. 4 dl bieleho jogurtu, koriandrovú vňať, kúsok feferónu, limetovú kôru.

Postup

Krok 1

Na oleji speníme nadrobno pokrájanú polovicu cibule. Na druhej panvicu opečieme na oleji na kúsky pokrájané kuracie mäso. Huby pokrájame, pridáme k cibuli, okoreníme, premiešame a dusíme až sa tekutina odparí. K opečenému mäsu pridáme karí pastu, podlejeme hydinovým vývarom, premiešame a dusíme, až sa tekutina odparí. Mäso aj huby necháme vychladnúť. Na pomúčenú dosku rozprestrieme plát lístkového cesta a potrieme ho mäkkým taveným syrom. Mäso aj huby rozprestrieme do stredu plátu potretého lístkového cesta. Navrch dáme na mesiačiky pokrájanú polovicu červenej cibule a pokrájanú petržlenovú vňať. Cesto preložíme cez plnku a konce dobre uzatvoríme. Koláč skrútime do kruhu a položíme na plech. Potrieme vajcom a posypeme opraženým sezamom. Pečieme 30 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Podávame s jogurtom, v ktorom sme vymiešali nadrobno pokrájanú koriandrovú vňať, nadrobno pokrájaný kúsok feferónu a postrúhanú limetovú kôru.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 272
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

273

Podobné recepty:
  • Varené morčacie stehno s restovanou zeleninou

    Varené morčacie stehno s restovanou zeleninou

  • Kačica na provensálsky spôsob

    Kačica na provensálsky spôsob

  • Nízkotučná kuracia paštéta

    Nízkotučná kuracia paštéta

kuk