Pampúšiky z odpaľovaného cesta

2014-03-30

Ingrediencie

  • Odpaľované cesto: 1,2 dl vody, 100 g polohrubej múky, 50 g masla alebo rastlinného tuku, 2 až 3 vajcia, štipku soli. Žĺtkový krém: 0,5 l mlieka, 4 lyžice cukru, 2 vrecúška pudingového prášku "Zlatý klas", 1 vrecúško vanilkového cukru, práškový cukor na posypanie.

Postup

Krok 1

Do väčšieho kastrólika dáme vodu, tuk a štipku soli. Keď voda zovrie vsypeme múku a dobre miešame vareškou. Utvorí sa husté cesto. Zmiernime oheň a miešame, aby sa nevytvorili hrčky z múky, až kým sa nelepí na dno nádoby a varešku. Cesto odstavíme a miešame až trochu vychladne. Teplé cesto vložíme do miešača alebo vareškou zapracujeme postupne vajcia. Dobre vypracujeme. Dvoma lyžičkami tvoríme pampúšiky vo veľkosti väčšieho orecha. Medzi kôpkami nechávame 10 cm medzery, pretože cesto počas pečenia zväčší objem. Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia a pečieme 10 minút. Potom znížime na 150 stupňov Celzia a ešte 10 až 15 minút pečieme. Pampúšiky by mali mať žltohnedú farbu, vo vnútri by mali byť suché. Vychladnuté pampúšiky prekrojíme ostrým nožom a naplníme krémom. Kôpku krému zľahka prikryjeme zrezanou polovičkou pampúšika a pocukrujeme. Krém: 3 dl mlieka s cukrom rozmiešame a zohrejeme. V zvyšku mlieka rozmiešame pudingový prášok a žĺtky, vlejeme do horúceho mlieka s cukrom a varíme za stáleho miešania dve minúty. Do horúceho krému zamiešame tuhý sneh z bielkov. Pampúšiky plníme vychladnutým krémom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 675
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

676

Podobné recepty:
  • Lenivá štrúdľa

    Lenivá štrúdľa

  • Zemiakové pagáče so slivkovým lekvárom

    Zemiakové pagáče so slivkovým lekvárom

  • Ruské beljaše

    Ruské beljaše

kuk