Sedliacka bravčová panenka

2018-06-11
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Sedliacka bravčová panenka

Ingrediencie

  • 150 g údenej prerastenej slaniny
  • 2 ks cibule
  • 500 g bravčovej panenky
  • 6 strúčik cesnaku
  • 1/4 lyžička soli
  • 1/4 lyžička mletého čierneho korenia
  • 1/2 lyžička mletej červenej papriky
  • 2,5 dl mäsového vývaru
  • 2 ks biele papriky
  • 2 ks paradajky
  • 600 g v šupke uvarených zemiakov
  • olej
  • 1 viazanička petržlenovej vňate

Postup

Krok 1

Slaninu pokrájame ne menšie rezance a v panvici opečieme na chrumkavo.

Krok 2

Pridáme cibuľu pokrájanú na plátky a zároveň aj panenku pokrájanú na tenké plátky.

Krok 3

Zľahka premiešame a pridáme prelisovaný cesnak.

Krok 4

Osolíme a okoreníme, posypeme mletou červenou paprikou a premiešame.

Krok 5

Podlejeme mäsovým vývarom.

Krok 6

Pridáme na rezance pokrájanú bielu papriku a paradajky pokrájané na mesiačiky.

Krok 7

Osobitne na oleji opečieme do zlato hneda ošúpané, na kocky pokrájané uvarené zemiaky. Opečené zemiaky necháme odkvapkať a zmiešame s mäsovou zmesou a nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 662
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

663

Podobné recepty:
  • Zapekané hovädzie rezne

    Zapekané hovädzie rezne

  • Cigánska v žemli

    Cigánska v žemli

  • Džuveč

    Džuveč