Gnocchi s medvedím cesnakom

2018-02-22

Popis

Gnocchi s medvedím cesnakom. Podávame k mäsu, ako prílohu.

Ingrediencie

  • 250 g tvarohu
  • 2 ks zemiaky uvarené v šupke
  • 1/2 lyžička sódy bikarbóny
  • soľ
  • 1 ks vajce
  • 5 ks listov medvedieho cesnaku
  • detskú krupicu
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 60 g masla

Postup

Krok 1

Tvaroh vymiešame s ošúpaným a najemno postrúhanými zemiakmi, sódou bikarbónou, vajcom, nadrobno pokrájanými listami medvedieho cesnaku. Hmotu zahustíme primiešaním detskej krupice v takom množstve aby vznikla tvarovateľná hmota. Cesto rozdelíme na štyri časti, z každej vytvarujeme šúľok hrubý asi dva centimetre. Šúľok pokrájame na dva centimetre dlhé kúsky, ktoré vidličkou zľahka stlačíme, aby sme v nich vytvorili ryhy. Uvaríme ich v osolenej vriacej vode s lyžicou olivového oleja. Premiešame, aby sa neprilepili ku dnu hrnca. Varíme asi 5 minút. Uvarené gnoccchi vyberieme a zmiešame s maslom. Podávame k mäsu, ako prílohu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 369
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

370

Podobné recepty:
  • Chorvátske mlinci

    Chorvátske mlinci

  • Špenátová ryža

    Špenátová ryža

  • Tekvicový prívarok II

    Tekvicový prívarok II