Čokoládová torta

2016-04-18
  • Počet porcií : 4
  • Čas varenia : 60 min.
  • Celkový čas : 60 min.

Popis

Obľúbená čokoládová torta s chutným krémom. Tortu dozdobíme šľahačkou a cukrovou posýpkou, bočné steny postrúhanou čokoládou.

Ingrediencie

  • 6 ks vajec
  • 200 g práškového cukru
  • 180 g polohrubej múky
  • 1 vrecúško prášku do pečiva
  • 0,5 dl vlažnej vody
  • 5 lyžica pomletých lieskových orieškov
  • 3 lyžica oleja
  • 100 g čokolády na varenie
  • 5 dl silnej čiernej kávy
  • 3 lyžica kakaa
  • 250 g stuženého tuku (napr. Hera) alebo masla
  • 8 lyžica práškového cukru
  • drobnú cukrovú posýpku
  • postrúhanú čokoládu
  • 1 vrecúško práškovej šľahačkovej smotany

Postup

Krok 1

Elektrickým šľahačom vymiešame šesť žĺtkov s práškovým cukrom. Postupne pridávame 0,5 dl vlažnej vody a tri lyžice oleja. Vareškou vmiešame pomleté lieskové oriešky a polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Zo šiestich bielkov vyšľaháme sneh a zľahka ho vmiešame do cesta. Cesto nalejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Povrch zarovnáme a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme asi 40 minút. Či je korpus upečený, skontrolujeme špajdľou. Korpus necháme vychladnúť a potom ho plošne prekrojíme na tri časti.

Krok 2

Krém: čokoládu polámeme a zalejeme ju horúcou kávou. Miešame, až sa čokoláda úplne rozpustí. Pokrájaný zmäknutý stužený tuk alebo maslo vymiešame s kakaovým práškom a práškovým cukrom. Po častiach primiešame vychladnutú čokoládovú hmotu. Krém rozdelíme na tri časti (dve rovnako veľké a jednu väčšiu časť) a potrieme ním dve časti korpusu, vrch a bočné steny torty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 237
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

238

Podobné recepty:
  • Marhuľová torta

    Marhuľová torta

  • Slané pagáčiky

    Slané pagáčiky

  • Jablkovo škoricový cheese cake

    Jablkovo škoricový cheese cake