Zapečená fazuľa s fetou
2018-06-11- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Zapečená fazuľa s fetou
Ingrediencie
- 300 g veľkej bielej suchej fazule (alebo 750 g uvarenej)
- 2 ks mrkvy
- 100 g buľvového zeleru
- 3 strúčik cesnaku
- 2 ks paradajky
- 1 dl zeleninového vývaru
- 200 g fety
- 1 viazanička petržlenovej vňate
Postup
Krok 1
Uvarenú fazuľu dáme do pekáča, pridáme na malé kocky pokrájanú mrkvu a zeler, nadrobno pokrájané strúčiky cesnaku, na kocky pokrájané paradajky, zeleninový vývar a všetko premiešame.
Krok 2
Povrch zarovnáme, vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a pečieme asi 15 minút.
Krok 3
Pri podávaní, na tanieri, posypeme rozdrobenou fetou a nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou.