Jahodová roláda

2015-09-29
  • Jahodová roláda

Ingrediencie

  • 4 vajcia, 5 vrchovatých lyžíc krupicového cukru, 1 lyžičku citrónovej kôry, 1 vrecúško vanilkového cukru, štipku soli, 5 vrchovatých lyžíc hladkej múky, 0,5 l šľahačkovej smotany (33%), 1 vrecúško želatínového stužovača, 250 g tvarohu, 1 vanilkový struk, 4 lyžice jahodovej marmelády, 10 väčších jahôd.

Postup

Krok 1

Štyri žĺtky a vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom s piatimi lyžicami krupicového cukru, citrónovou kôrou, vrecúškom vanilkového cukru a štipku soli. Zo štyroch bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Sneh primiešame k žĺtkovej hmote, najprv tretinu môžeme primiešať rýchle a dve tretiny už opatrne. Zľahka primiešame päť lyžíc hladkej múky. Cesto rovnomerne nanesieme na plech s papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia a pečieme 8 až 10 minút. Upečené cesto prikryjeme utierkou namočenou do studenej vody a vyžmýkanou a dáme dolu z horúceho plechu. Necháme vychladnúť. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme. Želatínový stužovač v dáme do studenej vody (podľa návodu na vrecúšku) a vymiešame metličkou. Pridáme tvarohu a dôkladne premiešame. Zľahka primiešame šľahačku a dužinu vanilkového struku. Cesto preklopíme, odstránime papier a nanesieme tvarohovú hmotu so šľahačkou. Špachtľou rozotrieme na celú plochu. Polejeme riedkou jahodovou marmeládou (vytvoríme akési čiary), poukladáme štvrtiny niekoľkých jahôd a zvinieme do rolády. Necháme stuhnúť v chladničke.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 115
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

116

Podobné recepty:
  • Rýchly ríbezľový koláč

    Rýchly ríbezľový koláč

  • Slivkové buchty

    Slivkové buchty

  • Čajové sucháre

    Čajové sucháre