Uhorkový šalát ako príloha k mäsu

2018-06-11
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Uhorkový šalát ako príloha k mäsu

Ingrediencie

  • 4 ks šalátové uhorky
  • 1 ks veľkú cibuľu
  • 1/4 šálka soli
  • 5 dl octu
  • 1 lyžička korenia karí
  • 1 lyžička kurkumy
  • 1 lyžička horčičného prášku
  • 1/2 šálka hladkej múky

Postup

Krok 1

Uhorky ošúpeme, prekrojíme pozdĺžne na štvrtiny a pokrájame na väčšie "kocky".

Krok 2

Pridáme veľkú cibuľu pokrájanú na väčšie kocky, 1/4 šálky soli a premiešame.

Krok 3

Odložíme do chladničky do druhého dňa.

Krok 4

Tekutinu scedíme a uhorky s cibuľou dáme do hrnca.

Krok 5

Zalejeme tromi decilitrami octu, a privedieme do varu.

Krok 6

Stiahneme oheň a na miernom ohni varíme 30 minút.

Krok 7

Korenie karí, kurkumu a horčičný prášok vymiešame najprv so štyrmi lyžicami octu, potom pridáme dva decilitre octu, 1/2 šálky hladkej múky a dobre vymiešame.

Krok 8

Pastu pridáme k uhorkám, premiešame a za stáleho miešania varíme ďalších 10 minút. Hustou kašou naplníme pohár (poháre) a uzatvoríme.

Krok 9

Nesterilizujeme, v chladničke vydrží aj dva mesiace.

Krok 10

Podávame k mäsu alebo na chlebíky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(3 / 5)

3 1 459
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo recept

460

Podobné recepty:
  • Majonéza na zalievanie

    Majonéza na zalievanie

  • Zeleninová horčica

    Zeleninová horčica

  • Zemiakovo artičokový šalát

    Zemiakovo artičokový šalát