Baklažánové predjedlo

2015-11-27

Popis

Jednoduché predjedlo plné zeleniny a chutí. Baklažánové predjedlo chutne naštartuje Vaše menu.

Ingrediencie

  • 4 ks malé baklažány
  • olivový olej
  • 4 lyžica tahini pasty
  • 4 lyžica hustého jogurtu
  • 2 ks citróny
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • 1 lyžica opražených búrskych orieškov

Postup

Krok 1

Neošúpané malé baklažány pozdĺžne prekrojíme na polovice. Rezné plochy polejeme olivovým olejom a položíme ich na grilovaciu panvicu. Na panvici polejeme olivovým olejom aj ich druhú stranu. Opečieme z oboch strán. Tahini pastu vymiešame s hustým jogurtom, šťavou z dvoch citrónov, prelisovaným cesnakom a so soľou.

Krok 2

Omáčku navrstvíme do kruhu na tanier, položíme opečené baklažány a posypeme orieškami. Polejeme olivovým olejom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 315
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

316

Podobné recepty:
  • Slané  palacinky s kelovou náplňou

    Slané palacinky s kelovou náplňou

  • Langoše podľa starej mamy z hladkej pšeničnej múky

    Langoše podľa starej mamy z hladkej pšeničnej múky

  • Cukina s tofu

    Cukina s tofu