Špagety bolognese podľa Chucka

2014-04-30

Ingrediencie

  • Omáčka bolognese: 1,5 dl olivového oleja, 2 mrkvy, 2 cibule, 5 strúčikov cesnaku, 3 vetvičky čerstvého tymianu, soľ, mleté čierne korenie, 2,5 dl teľacieho vývaru, 500 g mletého hovädzieho mäsa, 250 g mletého bravčového mäsa, 250 g mletého teľacieho mäsa, 3 dl mlieka, 150 g paradajkového pretlaku, 1 lyžičku drveného chilli. Špagety: 2 balenia špagiet, 125 g masla, 4 lyžice pokrájanej pažítky, za hrsť lístkov bazalky.

Postup

Krok 1

Omáčka bolognese: Na olivový olej v panvici pridáme na menšie kocky pokrájanú mrkvu a na stredne veľké kocky pokrájanú cibuľu. Keď je cibuľa priesvitná, pridáme nadrobno pokrájaný, čiastočne prelisovaný cesnak a premiešame. Pridáme pokrájané lístky tymianu, soľ, korenie a podlejeme asi decilitrom teľacieho vývaru. Dve minúty prevaríme. Pridáme mleté mäso, premiešame a ak je to potrebné pridáme ďalší vývar. Premiešame a keď mäso zbelie, primiešame mlieko, paradajkový pretlak, lyžičku drveného chilli, soľ a korenie podľa chuti a 10 minút na miernom ohni dusíme. Špagety: uvarené špagety scedíme, pridáme maslo, premiešame. Pridáme nadrobno pokrájanú pažítku, potrhané lístky bazalky a premiešame. Pridáme mäsovú omáčku bolgnese a premiešame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 640
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

641

Podobné recepty:
  • Makarónový nákyp

    Makarónový nákyp

  • Šošovica na taliansky spôsob

    Šošovica na taliansky spôsob

  • Rýchle a výborné špagety

    Rýchle a výborné špagety

kuk