Špagety bolognese podľa Chucka
2014-04-30- komentárov
- Kategórie: Cestoviny, pizza , Špagety
Ingrediencie
- Omáčka bolognese: 1,5 dl olivového oleja, 2 mrkvy, 2 cibule, 5 strúčikov cesnaku, 3 vetvičky čerstvého tymianu, soľ, mleté čierne korenie, 2,5 dl teľacieho vývaru, 500 g mletého hovädzieho mäsa, 250 g mletého bravčového mäsa, 250 g mletého teľacieho mäsa, 3 dl mlieka, 150 g paradajkového pretlaku, 1 lyžičku drveného chilli. Špagety: 2 balenia špagiet, 125 g masla, 4 lyžice pokrájanej pažítky, za hrsť lístkov bazalky.
Postup
Krok 1
Omáčka bolognese: Na olivový olej v panvici pridáme na menšie kocky pokrájanú mrkvu a na stredne veľké kocky pokrájanú cibuľu. Keď je cibuľa priesvitná, pridáme nadrobno pokrájaný, čiastočne prelisovaný cesnak a premiešame. Pridáme pokrájané lístky tymianu, soľ, korenie a podlejeme asi decilitrom teľacieho vývaru. Dve minúty prevaríme. Pridáme mleté mäso, premiešame a ak je to potrebné pridáme ďalší vývar. Premiešame a keď mäso zbelie, primiešame mlieko, paradajkový pretlak, lyžičku drveného chilli, soľ a korenie podľa chuti a 10 minút na miernom ohni dusíme. Špagety: uvarené špagety scedíme, pridáme maslo, premiešame. Pridáme nadrobno pokrájanú pažítku, potrhané lístky bazalky a premiešame. Pridáme mäsovú omáčku bolgnese a premiešame.