Tvarohový nákyp s hruškami
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Dezerty , Iné
Ingrediencie
- 300 g mäkkého tvarohu, 50 g Hery, 50 g hnedého cukru, 30 g ovsených vločiek, 100 g polohrubej múky. Plnka: 400 g hrušiek, 50 g hnedého cukru, škorica, citrónová šťava. Tuk a múka na vymastenie a vysypanie formy.
Postup
Krok 1
Tuk vymiešame s cukrom a žĺtkami. Pridáme napučané ovsené vločky, prelisovaný tvaroh, múku a opatrne vmiešame sneh z bielkov. Tortovú formu vymastíme tukom a vysypeme múkou. Polovicou pripravenej hmoty naplníme formu, potrieme hruškovou plnkou, prekryjeme druhou polovicou masy na nákyp a pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 45 minút. Plnka: Hrušky olúpeme, nakrájame na menšie kúsky, vložíme do hrnca, pridáme cukor, podlejeme vodou a dusíme do zmäknutia. Počas dusenia premiešavame a necháme vypariť všetku vodu. Hotové hrušky dochutíme podľa potreby citrónovou šťavou a škoricou a necháme vychladnúť. Hotový nákyp podávame poliaty ovocnou šťavou.