Zeleninové fusilli
2014-05-07- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- Na jednu porciu: za hrsť bazalky, olivový olej, 200 g fazuľky, 1 cuketu, 1 strúčik cesnaku, 200 g uvarených cestovín fusilli, 1 lyžičku masla, soľ, citrón, postrúhaný parmezán.
Postup
Krok 1
Bazalku dáme do mažiaru, osolíme hrubozrnnou soľou a rozmiagame. Pridáme tri lyžice olivového oleja a premiešame. Fazuľku pokrájame na dĺžku fusíll a uvaríme. Cuketu pokrájame na hranolčeky vo veľkosti fusill, dáme do panvice s lyžicou olivového oleja, pridáme niekoľko lyžíc vody v ktorej sa varili cestoviny, prelisovaný cesnak, uvarené cestoviny, uvarenú fazuľku, prípadne ďalšiu vodu z cestovín. Primiešame rozmiaganú bazalku, kúsok masla, podľa chuti osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, premiešame a preložíme na tanier. Posypeme parmezánom. Porciu pokvapkáme olivovým olejom a dozdobíme tenkými plátkami ošúpaného citrónu.