Syrovo zemiakový koláč s pórom

2014-05-15

Ingrediencie

  • Na zemiakovú kašu: 1 kg zemiakov, soľ, 100 g masla. 4 vajcia, 300 g póru, 25 g masla, 2 lyžice olivového oleja, soľ, mleté biele korenie. Na omáčku: 50 g masla, 50 g hladkej múky, 0,5 l mlieka, 150 g syra Čedar.

Postup

Krok 1

Zemiaky očistíme, pokrájame a uvaríme v osolenej vode. Uvarené zemiaky scedíme, prelisujeme ich a vymiešame s maslom. Vajcia uvaríme na „hniličku“, ošúpeme ich a pokrájame na štvrtiny. na oleji a kúsku masla krátko podusíme pokrájaný pór. Udusený pór osolíme a okoreníme. Z masla a múky pripravíme svetlú zásmažku, za neustáleho šľahania primiešame mlieko a privedieme do varu. Do omáčky odstavenej z ohňa primiešame nahrubo postrúhaný Čedar. Do pekáča navrstvíme zemiakovú kašu. Na kašu poukladáme na štvrtiny pokrájané vajcia. Na vajcia navrstvíme udusený pór a zalejeme syrovou omáčkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a zapekáme asi 10 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 673
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

674

Podobné recepty:
  • Tvarohové rezy

    Tvarohové rezy

  • Slané karí tyčinky s makom

    Slané karí tyčinky s makom

  • Šuhajdy

    Šuhajdy