Kakaový základ pre koláč

2014-05-19

Ingrediencie

  • 3 vajcia, 250 g krupicového cukru, 500 g polohrubej múky, 1 vrecúško kypriaceho prášku, 2,5 dl mlieka, 20 g kakaa, 2,5 dl oleje, trochu oleja na plech, 1 lyžicu hrubej múky na vysypanie plechu.

Postup

Krok 1

V elektrickom šľahači vyšľaháme vajcia s cukrom do peny, pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom, mlieko, kakao a postupne prilievame olej, najprv pri nízkych obrátkach, neskôr obrátky zvýšime na tie najvyššie. Cesto vylejeme na olejom vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov Celzia a pečieme asi 35 minút. Po vychladnutí dozdobíme ľubovoľným krémom a ovocím.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 350
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

351

Podobné recepty:
  • Kokosový likér

    Kokosový likér

  • Grilašky so salkom

    Grilašky so salkom

  • Plnené slané rožteky

    Plnené slané rožteky

kuk