Nakladané uhorky

2014-05-24

Ingrediencie

  • Uhorky nakladačky, bobkový list, celé nové korenie, klinčeky, zrniečka koriandru, kôpor, chren. Na nálev: na 1 l vody, 1 dl octu, 4 lyžice cukru, 1 lyžicu soli. Na jeden, uhorkami naplnený pohár potrebujeme približne 2 dl nálevu.

Postup

Krok 1

Do čistých, saponátom umytých a horúcou vodou s octom opláchnutých pohárov (0,7 l) dáme kúsok bobkového listu veľkého ako necht, jednu guľôčku nového korenia, jeden klinček, pár zrniečok koriandra, vetvičku kôpru (alebo 1/2 lyžičky sušeného kôpru, 2 cm očisteného chrenu. Do pohárov dôkladne poukladáme umyté, nepoškodené uhorky, stopkou dolu. Nálev: pripravíme zo studenej vody, octu, cukru, soli. Miešame do rozpustenia. Naplnené poháre zalejeme do výšky 1/2 cm od horného okraja. Poháre uzatvoríme, poukladáme ich do hrnca s utierkou na dne, zalejeme vodou do výšky dvoch centimetrov od horného okraja pohárov, privedieme do varu, odstavíme z ohňa (vypneme ohrev) a dvadsať minút necháme v uzatvorenom hrnci. Poháre vyberieme a po vychladnutí skontrolujeme, otočením hore dnom, či sú dobre uzatvorené. Odložíme ich na chladné a tmavé miesto. Takto vydržia až dva roky. Po otvorení, nespotrebované uhorky, odložíme do chladničky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 326
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

327

Podobné recepty:
  • Chlebíčky so syrom niva

    Chlebíčky so syrom niva

  • Cammembertová nátierka

    Cammembertová nátierka

  • Šalát k vínu

    Šalát k vínu