Paradajkový džem

2014-06-06

Ingrediencie

  • 2,5 kg paradajok, štipku kyseliny citrónovej, 1 kg krupicového cukru, 2 vrecúška vanilkového cukru, 2 klinčeky.

Postup

Krok 1

Umyté paradajky pokrájame a za stáleho miešanie dáme variť. Keď sa časť tekutiny odparí, pridáme mleté klinčeky, krupicový a vanilkový cukor a miešame pokým sa paradajky nerozvaria. Teplé rozmixujeme a prepasírujeme. Po menších dávkach zahrievame, miešame do zhustnutia. Džem plníme do čistých, nad parou vydezinfikovaných malých pohárikov, uzatvoríme a necháme vychladnúť dnom hore.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 100
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

101

Podobné recepty:
  • Macerát chrenu v červenom víne

    Macerát chrenu v červenom víne

  • Biela omáčka - základná

    Biela omáčka - základná

  • Trebuľka (česky kerblík)

    Trebuľka (česky kerblík)