Zapečené klobásy
2018-06-11- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Zapečené klobásy
Ingrediencie
- 6 ks čerstvých mäkkých klobás
- 2 ks červené cibule
- 3 strúčik cesnaku
- 100 g údenej prerastenej slaniny
- soľ
- mleté čierne korenie
- 100 g hladkej múky
- 2 ks vajcia
- 250 g šľahačkovej smotany
Postup
Krok 1
Klobásy poukladáme do pekáčika tesne vedľa seba.
Krok 2
Posypeme ich na kocky pokrájanou cibuľou, nadrobno pokrájaným cesnakom, mierne osolíme, okoreníme, pridáme na kocky pokrájanú slaninu.
Krok 3
Povrch zarovnáme a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia.
Krok 4
Pečieme, až cibuľa a slanina zhnedne.
Krok 5
Hladkú múku vymiešame vajcami, primiešame smotanu, soľ a vypracujeme pomerne riedke cestíčko.
Krok 6
Cestíčkom zalejeme upečené klobásy.
Krok 7
Povrch zarovnáme a dáme zapiecť do rúry na 15 minút.