Rybacia polievka II

2015-09-29

Ingrediencie

  • 2,5 l vody, hlava z ryby, vnútornosti, ikry, soľ, 150 g miešanej zeleniny, 1 cibuľa, čierne korenie, 20 g tuku, 30 g múky, zelený petržlen, 0,5 dl mlieka, 1 žĺtok.

Postup

Krok 1

Do studenej vody dáme variť očistenú rybiu hlavu, vnútornosti, odrezky z ryby, cibuľu, celé čierne korenie a varíme asi 15 minút. Osobitne uvaríme pokrájané ikry s miešanou zeleninou pokrájanou na tenké rezančeky. Keď je zelenina mäkká, pridáme k nej rozvarenú zápražku, odvar z hlavy, posekané vnútornosti, a mäso z hlavy. Ikry dobre rozmiešame. Do hotovej polievky pridáme trochu mlieka, v ktorom je rozmiešaný žĺtok. Podľa chuti dosolíme a pridáme posekaný zelený petržlen. K polievke podávame upraženú žemľu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 936
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

937

Podobné recepty:
  • Špargľová polievka

    Špargľová polievka

  • Zemiaková polievka s tofu

    Zemiaková polievka s tofu

  • Jednoduchá "miso" polievka - variant

    Jednoduchá "miso" polievka - variant

kuk