Anglický mäsový koláč

2015-11-19

Popis

Slaný koláč z anglickej kuchyne, ktorý môžete podávať na desiatu alebo olovrant. Spája veľa kvalitných surovín.

Ingrediencie

  • 50 g masla
  • 50 g oleja
  • 2 ks cibule
  • 1 ks vetvičku rozmarínu
  • 1 ks vetvičku tymianu
  • 3 ks bobkové listy
  • 1 kg hovädzieho mäsa – nožiny (glejovka, močing) aj so špikovou kosťou
  • 1 l mäsového vývaru
  • soľ
  • 1 lyžica dijónskej horčice
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 2 lyžica worcesterskej omáčky
  • 100 g syru Čedaru
  • 100 g masla
  • 100 g oleja
  • 1/2 lyžička soli
  • 1 ks vajce
  • 300 g hladkej múky

Postup

Krok 1

50 g masla a 50 g oleja zahrejeme. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a krátko ju osmažíme do sklovita. Pridáme vetvičku rozmarínu, vetvičku tymianu, 3 bobkové listy, hovädzie mäso pokrájané na kocky. Pridáme aj špikovú kosť. Miešame, až sa mäso zatiahne a podlejeme vývarom. Dusíme až sa mäso začne rozpadať (môže to trvať aj dve hodiny, či viac). Keď je mäso mäkké, pridáme lyžicu dijónskej horčice, čerstvo pomleté čierne korenie, worcesterskú omáčku a nahrubo postrúhaný syr Čedar.

Krok 2

Špik vytrasieme do omáčky, kosť odstránime. Husté, udusené mäso dáme do misky na koláč. Ešte počas dusenia mäsa pripravíme cesto: do hladkej múky so soľou pridáme maslo a olej a rozmiešavame, ako by sme pripravovali mrvance (drobenku). Ak je to príliš husté, môžeme pridať studenú vodu.

Krok 3

Nakoniec cesto spojíme do bochníka, zabalíme do fólie a odložíme do chladničky. Rozšľahaným vajcom potrieme okraje misky s mäsom a prikryjeme rozvaľkaným cestom. Okraje ozdobne vytvarujeme prstami. Povrch potrieme rozšľahaným vajcom a popicháme ostrým nožom. Pečieme pri 100°C asi 40 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 735
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

736

Podobné recepty:
  • Hovädzie líčka na paprike

    Hovädzie líčka na paprike

  • Roštenka so zeleninou, paprikou a rajčiakmi

    Roštenka so zeleninou, paprikou a rajčiakmi

  • Turecké köfte

    Turecké köfte

kuk