Zelenina v tempurovom cestičku

2015-09-29
  • Zelenina v tempurovom cestičku

Ingrediencie

  • Cestíčko: 100 g hladkej múky, 2 lyžice kukuričnej múky, 1 vrecúško prášku do pečiva, 2 žĺtky, 1,5 až 2 dl ľadovo studenej perlivej minerálnej vody. Zelenina: červená kalifornská paprika, baklažán, špargľa, menšie šampiňóny, mrkvu, cibuľu, sladký zemiak. Olej na vyprážanie. Sójovú omáčku.

Postup

Krok 1

Cestíčko: suroviny necháme schladiť. Múku zmiešame s kukuričnou múkou a práškom do pečiva. Primiešame žĺtky a ľadovo schladenú minerálku a vypracujeme cestíčko husté ako cesto na palacinky. Pred použitím odložíme cestíčko do chladničky. Očistenú zeleninu pokrájame na hranolčeky, cibuľu na kolieska ktoré rozoberieme na jednotlivé krúžky. V panvici, alebo vo fritéze, zahrejeme olej na vyššiu teplotu (okolo 200 stupňov Celzia). Zeleninu namáčame v cestíčku a vyprážame dozlatista. Vyprážame len po menších dávkach, aby nám olej nechladol a aby cestíčko zostalo chrumkavé. Konzumujeme tak, že jednotlivé kúsky, pred zjedením, namáčame do sójovej omáčky, prípadne sladkej čili omáčky. Podávame s kúskami čerstvej zeleniny (šalátom).

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 602
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

603

Podobné recepty:
  • Zemiakovo-paprikový guláš

    Zemiakovo-paprikový guláš

  • Tekvica Hokaidó so slnečnicovými semienkami

    Tekvica Hokaidó so slnečnicovými semienkami

  • Špenátový nákyp

    Špenátový nákyp