Fazuľa s paradajkami a mozzarellou
2018-01-19- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fazuľa s paradajkami a mozzarellou. Podávame s celozrnným chlebom.
Ingrediencie
- 500 g cherry paradajok
- olivový olej
- soľ
- 2 strúčik cesnaku
- 1/4 lyžička čili vločiek
- 2 konzerva bielej fazule
- 1/4 lyžička sušeného rozmarínu
- 200 g mozzarelly
- 6 ks bazalkových listov
- 1 ks vetvičku čerstvého rozmarínu
Postup
Krok 1
Umyté a osušené paradajky nasypeme na plech s papierom na pečenie. pokvapkáme ich olivovým olejom, osolíme hrubozrnnou soľou a vložíme ich do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Len krátko, maximálne 8 minút ich pečieme. Na dvoch lyžiciach olivového oleja speníme nadrobno pokrájaný cesnak a čili vločky. Pridáme scedenú fazuľu, sušený rozmarín a za stáleho miešania smažíme až fazule začnú hnednúť. Odstavíme z ohňa. Bazalkové listy zviniem do rúrky a pokrájame na rezance. Rozprestrieme ich na oválnu mysu. Na jednu polovice dáme fazuľu, na druhú polovicu upečené cherry paradajky. Do stredu poukladáme plátky mozzarelly. Všetko posypeme listami čerstvého rozmarínu a pokvapkáme olivovým olejom. Podávame s celozrnným chlebom.