Bryndzové pagáčiky I

2016-03-10

Popis

Ochutnajte jednoduché slané bryndzové koláčiky. Môžeme konzumovať s mliekom alebo žinčicou.

Ingrediencie

  • 30 g kvasníc
  • 0,5 dl mlieka
  • štipka cukru
  • 250 g stuženého tuku
  • 0,5 kg hladkej múky
  • 250 g bryndze
  • 2 ks žĺtky
  • 0,2 dl kyslej smotany
  • 1,5 lyžička soli
  • trochu múky na posypanie dosky
  • 1 ks žĺtok na potretie

Postup

Krok 1

Do vlažného mlieka dáme štipku cukru a rozdrobené kvasnice. Necháme vykysnúť na teplom mieste.

Krok 2

Do preosiatej múky, zmiešanej so soľou, nahrubo postrúhame stužený tuk a bryndzu. Pridáme vykysnutý kvások, dva žĺtky, smotanu a vymiesime cesto. Cesto prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste, asi 45 minút, kysnúť.

Krok 3

Nakysnuté cesto premiesime a rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm. Z plátu cesta vykrajujeme menšie pagáčiky, ktoré ukladáme na plech a potrieme ich rozšľahaným žĺtkom. Surové pagáčiky necháme na plechu ešte asi 15 minút kysnúť.

Krok 4

Vložíme ich do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 10 až 15 minút do zlato-hneda.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 265
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

266

Podobné recepty:
  • Lístkový závin s hubami

    Lístkový závin s hubami

  • Horniacke zemiakové koláčiky

    Horniacke zemiakové koláčiky

  • Rožteky plnené marmeládou

    Rožteky plnené marmeládou