Lyonské zemiaky

2018-06-11
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Lyonské zemiaky

Ingrediencie

  • 500 g zemiakov
  • 3 ks cibule
  • 1 viazanička petržlenovej vňate
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • prepustené maslo

Postup

Krok 1

Zemiaky pokrájame na tenké plátky, pridáme k nim 1/2 lyžičky soli, mleté čierne korenie a premiešame.

Krok 2

Tretinu plátkov zemiakov poukladáme do pekáčika vystlaného papierom na pečenie.

Krok 3

Posypeme nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou, pokvapkáme prepusteným maslom a poukladáme druhú tretinu zemiakov.

Krok 4

Posypeme ich petržlenovou vňaťou, pokvapkáme prepusteným maslom a navrstvíme zvyšok zemiakov.

Krok 5

Polejeme prepusteným maslom.

Krok 6

Prikryjeme papierom na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia a pečieme asi 45 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 846
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

847

Podobné recepty:
  • Zapečený fenikel (príloha)

    Zapečený fenikel (príloha)

  • Čerešňová omáčka

    Čerešňová omáčka

  • Ryža po panónsky

    Ryža po panónsky