Rýchly jarný obed (minestrone a kuracie prsia so salsou)

2014-10-22

Ingrediencie

  • Olivový olej, 50 g čerstvej prerastenej slaniny (bôčik), 2 vetvičky rozmarínu, 2 mrkvy, 1 červenú cibuľu, 2 stonky stopkového zeleru Sedano, soľ, mleté čierne korenie, 1 kocku kuracieho vývaru, 1/2 menšieho karfiolu, 1/2 menšej brokolice, za hrsť cestovín, za hrsť ryže (basmati), 2 kuracie prsia, viazaničku petržlenovej vňate, 5 lístkov mäty, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžicu kapár, 4 malé sterilizované uhorky, 4 ančovičky, 1 lyžicu francúzskej horčice, 1 lyžicu balzamika, za hrsť mrazeného hrášku, za hrsť mrazenej kukurice, za hrsť listov špenátu.

Postup

Krok 1

Na dvoch lyžiciach olivového oleja osmažíme na chrumkavo na rezance pokrájanú slaninu a lístky z dvoch vetvičiek rozmarínu. Opraženú slaninu a lístky rozmarínu vyberieme (použijeme neskôr). V kuchynskom robote – krájači pokrájame mrkvu, cibuľu a zeler Sedano. Pridáme do oleja, v ktorom sme opražili slaninu a rozmarín. Pridáme štipku mletého čierneho korenia, kocku kuracieho vývaru a premiešame. Po chvíli pridáme v kuchynskom robote pokrájaný karfiol a brokolicu. Premiešame a smažíme ďalej. Prilejeme 1,5 l vriacej vody a chvíľu povaríme. Pridáme soľ, za hrsť cestovín, za hrsť ryže a dve kuracie prsia. Kým sa to varí, pripravíme salsu verde: petržlenovú vňať, listy mäty, prelisovaný strúčik cesnaku, kapari, malé zavárané uhorky, ančovičky a francúzsku horčicu nahrubo rozmixujeme. Do hustej salsy primiešame olivový olej a pár lyžíc vývaru polievky. Pridáme lyžicu balzamika. Z polievky vyberieme kuracie prsia a necháme ich chvíľu odpočinúť. Do polievky pridáme mrazený hrášok, mrazenú kukuricu a listy špenátu. Prikryjeme a varíme ďalej. Salsu verde dáme na tanier, obalíme v nej kuracie prsia, pokrájame ich na centimetrové plátky a navrstvíme zvyšok salsy. Navrch dáme opraženú slaninu s rozmarínom. Polievku odstavíme z ohňa, ak sú už cestoviny a ryža uvarené.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 494
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

495

Podobné recepty:
  • Kuracie prsia v pikantnej omáčke

    Kuracie prsia v pikantnej omáčke

  • Filé z pŕs poularda pečené na masle

    Filé z pŕs poularda pečené na masle

  • Budapeštianske kurča

    Budapeštianske kurča

kuk