Prírodná sviečková

2015-09-29

Ingrediencie

  • 600 g sviečkovej, soľ, čierne korenie, 80 g slaniny, 50 g masti, 30 g tuku, 50 g cibule.

Postup

Krok 1

Dobre odležanú sviečkovú odblaníme, prešpikujeme tenkými rezančekmi slaniny, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a na horúcej masti na prudkom ohni opečieme zo všetkých strán dočervena. Na tuku osobitne doružova upražíme na kúsky pokrájanú cibuľu, ktorú pridáme k mäsu, podlejeme horúcou vodou alebo vývarom z kostí a pod pokrievkou v dobre vyhriatej rúre dusíme vyše hodiny. Potom mäso vyberieme, pokrájame na tenké kúsky, poukladáme na horúcu misku a obložíme kôpkami rozličnej zeleniny, zemiakovej kaše a dusenej ryže tak, aby sa farby pekne striedali. Ozdobíme kúskami zeleného petržlenu a podávame k nej horúcu šťavu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1947
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1948

Podobné recepty:
  • Barania pečienka na liptovský spôsob

    Barania pečienka na liptovský spôsob

  • Dusená pečeň so sójovou omáčkou

    Dusená pečeň so sójovou omáčkou

  • Chalupárske rebierko

    Chalupárske rebierko

kuk