Šalát /dvojaký/ na ranné zobudenie a naštartovanie energie

2019-04-05
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Šalát /dvojaký/ na ranné zobudenie a naštartovanie energie

Ingrediencie

  • 1/5 1/ s t u d e n á časť: 1/5 ľadového šalátu
  • 2-3 plátky paradajky
  • po 1 plátku syra Gouda /Bluedino/ a syra Mascarpone s tvarohom /Pilos/
  • solčanka
  • 2/ t e p l á časť: 1 PL oleja
  • 3 ks malé v šupe uvarené zemiaky
  • 5 cm tenkej mrkvy
  • 1/2 plátok zeleru a čiernej reďkovky
  • 3 cm baklažánu a cukety
  • kúsok čevenej papriky
  • 1/3 ks menšej cibule
  • 3 cm poľnej uhorky
  • malý kúsok zeleninovej kocky
  • solčanka
  • okrem zeleninovej kocky a solčanky nepotrebujeme žiadne iné korenie
  • mrkvu pokrájame na tenké kolieska
  • všetko ostatné pokrájame na julien a zemiaky na 2-násobnú veľkosť /nič nestrúhame/

Postup

Krok 1

1/ ľadový šalát pokrájame na tenké rezance a ešte prepolíme, plátky paradajky pokrájame na kocky, na plátok syra Gouda dáme plátok Mascarpone, zrolujeme a pokrájame na tenké rezance /ostanú nám akoby malé zavinuté dvojfarebné slimáčky, ktoré po dochutení šalátu a premiešaní rozložíme na vrchu, kde nám vytvoria čarovnú dekoráciu/.

Krok 2

2/ mrkvu a zeler dáme do rajničky, kde je trocha vody a olej, po chvíli pridáme očistený pokrájaný baklažán a cuketu, premiešavame a dusíme skoro domäkka s pridaním zeleninovej kocky a solčanky, po odstavení prikryjeme a pridáme ešte zemiaky kvôli získaniu rovnakej teploty, opäť premiešame, na záver vmiešame aj papriku, cibuľu, čiernu reďkovku a uhorku, obe finálne časti: teplý a studený šalát spolu nezmiešame, no podávame zvlášť na 2 tanieroch., tento dvojaký šalát je takmer bez korenín, kde sú o.i. tuhšie zložky pokrájané na julien a čiastočne podusené, je preto vhodný aj pre ľudí s chatrnejším chrupom a pretože je teplý a má skromný obsah korenín, je svojou ľahkosťou primeraný práve na ranné zaktivizovanie trávenia a tiež pre deti.../pozn.: na konzumáciu nepoužívame cibuľu, ktorú sme mali dlhšie rozkrojenú, lebo pohlcuje z okolia nečistoty, no zámerne ju ponecháme rozkrojenú v čase chrípok a pod...po 2-3 dňoch ju vyhodíme/

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 396
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

397

Podobné recepty:
  • Sendvič s dusenými baklažánmi

    Sendvič s dusenými baklažánmi

  • Zeleninový nákyp s hubami

    Zeleninový nákyp s hubami

  • Paprikáš z čierneho koreňa

    Paprikáš z čierneho koreňa