Jablkové cupcakes

2014-11-17

Ingrediencie

  • 250 g stuženého tuku (napr. Palmarínu), 250 g kryštálového cukru, 4 vajcia, 350 g hladkej múky, 1 vrecúško kypriaceho prášku, 2,5 dl mlieka. Na karamelizované jablká: 40 g masla, 75 g kryštálového cukru, 3 jablká. Na krém: 250 g masla, 150 g práškového cukru, 1 lyžičku mletej škorice.

Postup

Krok 1

Na karamelizované jablká dáme rozpustiť maslo a cukor. Vložíme na plátky pokrájané jablká a necháme ich za stáleho miešania skaramelizovať. Necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme vajcia, múku s práškom do pečiva a mlieko. Zmes nalejeme do misiek na muffiny. Na každý položíme skaramelizované jablká, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 30 minút. Po pečení necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a so škoricou. Krémom ozdobíme vychladnuté cupcakes.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 130
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

131

Podobné recepty:
  • Americké palacinky

    Americké palacinky

  • Kávové zrná

    Kávové zrná

  • Raffaello

    Raffaello