Bravčové kolená podľa Lorraine Pascale

2016-04-27

Ingrediencie

  • 4 ks predné bravčové kolená
  • trochu olivový olej
  • 0,5 l červeného vína Rioja
  • 0,5 l hovädzieho vývaru
  • 4 ks 4 bobkové listy
  • 2 vetvička rozmarínu
  • 1 ks celú hlávku cesnaku
  • 2 ks cibule
  • 1 lyžička celého čierneho korenia
  • 1 lyžička celého nového korenia
  • 2 ks mrkvy
  • 2 lyžička soli
  • 1/2 lyžička údenej mletej červenej papriky
  • 200 g klobásy chorizo.

Postup

Krok 1

Bravčové kolená osmažíme zo všetkých strán na oleji a poukladáme ich do hrnca. Zalejme červeným vínom Rioja, pridáme asi 0,5 l hovädzieho vývaru, štyri bobkové listy, dve vetvičky rozmarínu, celú hlávku cesnaku prekrojenú naprieč všetkými strúčikmi, na osminky prekrojené dve cibule, zopár guľôčok čierneho a nového korenia, dve prekrojené mrkvy, 2 lyžičky soli, poprášime údenou mletou červenou paprikou a vložíme do rúry vyhriatej na 150 stupňov Celzia. Prikryté dusíme asi 2 hodiny. Po dvoch hodinách pridáme na kolieska pokrájanú klobásu chorizo a odkryté pečieme, až sa šťava zredukuje. Kolená opatrne vyberieme, povyberáme aj klobásu a šťavu prepasírujeme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 191
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

192

Podobné recepty:
  • Vyprážaná pečeň

    Vyprážaná pečeň

  • Baranie ragú so šampiňónmi

    Baranie ragú so šampiňónmi

  • Bôčik plnený marhuľami

    Bôčik plnený marhuľami