Krevetami a pestom plnené ravioli
2014-12-05- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Cestoviny
Ingrediencie
- Na cesto: 1 vajce, 2 žĺtky, 150 g polohrubej múky, 1 lyžicu olivového oleja. Na náplň: za hrsť vňate koriandra, zopár listov bazalky, 2 lyžice arašidov, 1 strúčik cesnaku, 2 lyžice arašidového oleja, kúsok červenej feferónky, očistené krevety, soľ.
Postup
Krok 1
Do mixéra dáme vňať koriandra, listy bazalky, arašidy, prekrojený strúčik cesnaku, arašidový olej, kúsok feferónky a krátkymi impulzmi nahrubo rozmixujeme. Z vajca, žĺtkov, múky a oleja vypracujeme cesto, ktoré po krátkom odležaní rozvaľkáme približne na hrúbku jedného až dvoch milimetrov. Plát cesta pokrájame na štvorce s rozmermi, približne, 10 x 10 centimetrov. Na každý štvorec dáme kúsok očistenej krevety, posypeme ju štipkou soli, na krevetu položíme trochu náplne (pesta) a uzatvoríme, buď ďalším štvorcom cesta (okraje navlhčíme), alebo preložíme na polovicu okraje navlhčíme, preložíme a dobre uzatvoríme. Uvaríme v osolenej vode. Môžeme podávať so špenátom.