Krevetami a pestom plnené ravioli

2014-12-05

Ingrediencie

  • Na cesto: 1 vajce, 2 žĺtky, 150 g polohrubej múky, 1 lyžicu olivového oleja. Na náplň: za hrsť vňate koriandra, zopár listov bazalky, 2 lyžice arašidov, 1 strúčik cesnaku, 2 lyžice arašidového oleja, kúsok červenej feferónky, očistené krevety, soľ.

Postup

Krok 1

Do mixéra dáme vňať koriandra, listy bazalky, arašidy, prekrojený strúčik cesnaku, arašidový olej, kúsok feferónky a krátkymi impulzmi nahrubo rozmixujeme. Z vajca, žĺtkov, múky a oleja vypracujeme cesto, ktoré po krátkom odležaní rozvaľkáme približne na hrúbku jedného až dvoch milimetrov. Plát cesta pokrájame na štvorce s rozmermi, približne, 10 x 10 centimetrov. Na každý štvorec dáme kúsok očistenej krevety, posypeme ju štipkou soli, na krevetu položíme trochu náplne (pesta) a uzatvoríme, buď ďalším štvorcom cesta (okraje navlhčíme), alebo preložíme na polovicu okraje navlhčíme, preložíme a dobre uzatvoríme. Uvaríme v osolenej vode. Môžeme podávať so špenátom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 680
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

681

Podobné recepty:
  • Sladkokyslé zeleninové ragú

    Sladkokyslé zeleninové ragú

  • Zemiakové pampúchy

    Zemiakové pampúchy

  • Pre krvnú skupinu 0:  variácia pre ľahké teplé raňajky, toast - "ušne"

    Pre krvnú skupinu 0: variácia pre ľahké teplé raňajky, toast - "ušne"

kuk