Ischelské tortičky

2015-09-29
  • Ischelské tortičky

Ingrediencie

  • 350 g hladkej múky, 120 g práškového cukru, 100 g orechov, 2 lyžice kakaa, 1/2 lyžičky mletej škorice, 1 žĺtok, 220 g masla. Na plnku: 100 g jemného kryštálového cukru, 100 g lieskových orieškov, 2 žĺtky, 2 lyžice rumu, 100 g masla. Na polevu: 150 g čokolády na varenie, 60 g stuženého tuku (vhodná je Cera). Ošúpané mandle na zdobenie.

Postup

Krok 1

Do preosiatej múky pridáme preosiaty práškový cukor, mleté orechy, preosiate kakao, mletú škoricu, žĺtok a zmäknuté maslo. Vypracujeme hladké cesto. Z cesta vytvarujeme bochník, ktorý zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme na hodinu do chladničky. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 až 4 milimetre a povykrajujeme z neho kolieska s priemerom asi 4 centimetre. Kolieska poukladáme na plech s papierom na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 7 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť. Krém: žĺtky s cukrom vyšľaháme nad parou do hustej peny. Odložíme a miešame do vychladnutia. K žĺtkom pridáme zmäknuté vymiešané maslo, pomleté oriešky a rum. Upečené a vychladnuté kolieska spájame krémom. Poleva: čokoládu s tukom roztopíme nad parou. Za stáleho miešania polevu necháme vychladnúť do takého stavu, aby sa použiť na namáčanie tortičiek. Krémom zlepené kolieska, iba z jednej strany, namáčame do polevy a ukladáme ich na mriežku alebo plech. Do stredu položíme ošúpanú mandľu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1091
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1092

Podobné recepty:
  • Mandľové koláčiky II

    Mandľové koláčiky II

  • Jahodovo rebarborový koláč

    Jahodovo rebarborový koláč

  • Kávová torta

    Kávová torta