Čokoládová torta (korpus)

2016-04-18
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Čas varenia : 45 min.
  • Celkový čas : 60 min.

Popis

Základ na čokoládovú tortu.

Ingrediencie

  • 130 g masla
  • 130 g hnedého cukru
  • 2 ks vajcia
  • 130 g múky
  • 20 g kakaa
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 dl tmavého piva
  • 80 g horkej čokolády

Postup

Krok 1

V elektrickom šľahači vymiešame zmäknuté maslo a hnedý cukor do peny. Postupne pridáme dve vajcia a múku zmiešanú s kypriacim práškom a jedlou sódou. Prilejeme tmavé pivo a nasekanú horkú čokoládu. Hmotu nalejeme do zľahka vymastenej tortovej formy a vystlanej papierom na pečenie. Povrch zarovnáme a vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C. Pečieme asi 45 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 294
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

295

Podobné recepty:
  • Jahodový sen

    Jahodový sen

  • Čokoládovo marcipánová torta

    Čokoládovo marcipánová torta

  • Banánová bábovka

    Banánová bábovka