Preckedli (maďarské sviatočné koláčiky)

2016-05-26
  • Preckedli (maďarské sviatočné koláčiky)

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky
  • 200 g krupicového cukru
  • 4 vajcia
  • 200 g masla
  • 200 g masti
  • 1/2 citróna (kôru a citrónovú šťavu)
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 1 vrecúško kypriaceho prášku
  • kyslú smotanu
  • nahrubo pomleté orechy.

Postup

Krok 1

Preosiatu hladkú múku zmiešame s krupicovým cukrom, tromi vajcami, s maslom a masťou, citrónovou kôrou, citrónovou šťavou, vanilkovým cukrom a kypriacim práškom. Ak je cesto príliš husté, pridáme kyslú smotanu podľa potreby. Cesto dobre vypracujeme, zabalíme do fólie a necháme asi hodinu v chlade odstáť. Cesto (po častiach) rozvaľkáme na plát hrubý asi 3/4 cm a vykrajujeme z neho rôzne tvary. Tvary potrieme rozšľahaným vajcom a prilepíme naň nahrubo pomleté orechy (potretou časťou „namočíme“ do orechov) a ukladáme ich na plech. Upečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 520
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

521

Podobné recepty:
  • Ľadové hrudky

    Ľadové hrudky

  • Svokrina bábovka

    Svokrina bábovka

  • Svieža jahodová torta

    Svieža jahodová torta