Orechové koláčiky - slimáky

2014-12-23

Ingrediencie

  • Vážime pomerne presne. Na cesto:125 g masla, 2 žĺtky, 1 lyžicu krupicového cukru, štipku soli, 0,5 dl mlieka, 1/2 vrecúška instantných (sušených) kvasníc, 125 g hladkej múky. Náplň: 130 g vlašských orechov, 50 g čokolády na varenie, 2 bielky, 4 lyžice krupicového cukru, 1 vrecúško vanilkového cukru, 1 citrón (iba kôru), 1 limetu (ba kôru), 1 lyžicu rumu (brandy).

Postup

Krok 1

Maslo, dva žĺtky, lyžicu krupicového cukru, štipku soli vyšľaháme elektrickým šľahačom do peny. Pridáme 0,5 dl mlieka a zašľaháme do maslovej hmoty. Pridáme ½ vrecúška instantných kvasníc a znova zašľaháme. Pridáme preosiatu hladkú múku a zašľaháme. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a vytvarujeme bochník. Vložíme ho do misky, prikryjeme a na hodinu odložíme do chladničky. Náplň: vlašské orechy nahrubo rozmixujeme spolu s tabličkami vychladenej čokolády na varenie. Bielky vyšľaháme so štyrmi lyžicami krupicového cukru, vanilkovým cukrom do peny. Pridáme postrúhanú citrónovú kôru a kôru z jednej limety. Nasypeme orechy, ochutíme lyžicou rumu (brandy) a všetko zľahka premiešame. Cesto po hodine rozdelíme na dve časti a postupne každú vyvaľkáme, na utierke posypanej múkou, na rozmer približne 30 x 20 cm. Na plát nanesiem polovicu náplne, rozotrieme a zrolujeme pomocou utierky. Pokrájame na centimetrové kolieska, ktoré prstami tvarujeme akoby do ružičky a ukladáme ich na plech s papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia 10 až 12 minút do svetlo-hneda. Upečené slimáky poukladáme na tanier, poprášime práškovým cukrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 357
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

358

Podobné recepty:
  • Cibuľový koláč z Maduníc

    Cibuľový koláč z Maduníc

  • Burizónový guľky

    Burizónový guľky

  • Krém do krémešov

    Krém do krémešov

kuk