Škoricovníky z kysnutého cesta

2019-04-05
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Škoricovníky z kysnutého cesta

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky
  • 25 g kvasníc
  • 60 g krupicového cukru
  • 60 g masla
  • 2 ks vajcia
  • 2 ks žĺtky
  • 2 dl mlieka
  • 100 g masla
  • 50 g mletej škorice
  • 80 g krupicového cukru
  • 1 ks vanilkový struk
  • štipka soli

Postup

Krok 1

Do elektrického hnetacieho stroja nasypeme preosiatu múku. Na múku rozdrobíme kvasnice, posypeme ich krupicovým cukrom, pridáme zmäknuté maslo, dve vajcia, dva žĺtky, prilejeme vlažné mlieko a pridáme štipku soli.

Krok 2

Spustíme hnetací stroj a vypracujeme cesto. Cesto preložíme do misy, ktorú prikryjeme a odložíme na teplé miesto. Necháme kysnúť asi 30 minút.

Krok 3

Na plnku zmiešame zmäknuté maslo s krupicovým cukrom, mletou škoricou a dužinou z vanilkového struku. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi jedného centimetra. Plát potrieme plnkou. Najprv prehneme smerom do stredu bočné okraje, aby nám plnka nevytiekla a cesto zvinieme do rolády.

Krok 4

Roládu pokrájame na 8 dielov. Poukladáme ich na dva plechy, po štyri diely. Každý diel zhora nastrihneme až po spodnú vrstvu cesta, celkom vytvoríme päť až šesť zárezov.

Krok 5

Zastrihnuté časti poprekladáme ozdobne do kríža, vždy dva a dva. Necháme ešte asi 20 minút kysnúť a potom vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia.

Krok 6

Pečieme 10 až 12 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2064
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2065

Podobné recepty:
  • Ďalšia jahodová torta

    Ďalšia jahodová torta

  • Perníková roláda

    Perníková roláda

  • Bryndzové pagáčiky I

    Bryndzové pagáčiky I

kuk