Cumberlandská omáčka k divine

2016-04-22
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Čas varenia : 20 min.
  • Celkový čas : 35 min.

Popis

Omáčka s portským vínom dochutená pomarančom a citrónom.

Ingrediencie

  • 1 ks pomaranč
  • 1 ks citrón
  • 0,8 dl portského vína
  • 0,8 dl vody
  • 2 lyžica ríbezľového želé
  • 1/2 lyžička horčice
  • 1/2 lyžička jablčného octu
  • štipka kajenského korenia
  • štipka soli
  • 60 g brusnicového kompótu
  • 60 g ríbezľového kompótu

Postup

Krok 1

Z dobre umytého pomaranča a citrónu nastrúhame kôru, pridáme precedenú pomarančovú a citrónovú šťavu, vodu a päť minút povaríme. Pridáme brusnicový a ríbezľový kompót, portské víno, horčicu, kajenské korenie a varíme ďalších desať minút. Necháme vychladnúť a prepasírujeme. Podľa chuti osolíme.

Krok 2

Pred podávaním pridáme zavárané brusnice, či ríbezle alebo pokrájané čerešne. Podávame k divine.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 367
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

368

Podobné recepty:
  • Marinovaná červená kapusta na víne

    Marinovaná červená kapusta na víne

  • Zemiakový šalát - predpríprava

    Zemiakový šalát - predpríprava

  • Pažítková omáčka

    Pažítková omáčka