Bažant plnený jablkami

2015-12-03

Popis

Ďalší chutný recept pre milovníkov ovocnej chuti skombinovanej s dobrým mäsom. Bažant plnený jablkami Vám iste zachutí.

Ingrediencie

  • 1 ks bažant
  • 50 g údenej slaniny
  • soľ
  • 6 ks stredne veľkých jabĺk
  • citrónová šťava
  • 1/4 lyžička mletej škorice
  • 40 g masti
  • mäsový vývar
  • 2 ks cibule
  • celé čierne korenie
  • 1 ks bobkový list
  • 1 ks klinček

Postup

Krok 1

Očisteného bažanta umyjeme, osušíme, prešpikujeme prúžkami údenej slaniny a osolíme. Potom ho naplníme očistenými a pokrájanými jablkami bez jadrovníkov, ktoré pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme mletou škoricou, zošijeme hrubou niťou a opražíme v rozohriatej masti zo všetkých strán.

Krok 2

Podlejeme mäsovým vývarom, pridáme cibuľu pokrájanú na kolieska, celé čierne korenie, bobkový list, klinček a zvyšné jablká, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme do mäkka.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1410
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1411

Podobné recepty:
  • Dusená pečeň s ryžou natural

    Dusená pečeň s ryžou natural

  • Morčacie stehno na maďarský spôsob

    Morčacie stehno na maďarský spôsob

  • Vianočná morka

    Vianočná morka

kuk