Bažant plnený jablkami
2015-12-03- komentárov
- Kategórie: Hydina , Bažant
Popis
Ďalší chutný recept pre milovníkov ovocnej chuti skombinovanej s dobrým mäsom. Bažant plnený jablkami Vám iste zachutí.
Ingrediencie
- 1 ks bažant
- 50 g údenej slaniny
- soľ
- 6 ks stredne veľkých jabĺk
- citrónová šťava
- 1/4 lyžička mletej škorice
- 40 g masti
- mäsový vývar
- 2 ks cibule
- celé čierne korenie
- 1 ks bobkový list
- 1 ks klinček
Postup
Krok 1
Očisteného bažanta umyjeme, osušíme, prešpikujeme prúžkami údenej slaniny a osolíme. Potom ho naplníme očistenými a pokrájanými jablkami bez jadrovníkov, ktoré pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme mletou škoricou, zošijeme hrubou niťou a opražíme v rozohriatej masti zo všetkých strán.
Krok 2
Podlejeme mäsovým vývarom, pridáme cibuľu pokrájanú na kolieska, celé čierne korenie, bobkový list, klinček a zvyšné jablká, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme do mäkka.