Provensálska cesnaková polievka
2015-01-19- komentárov
- Kategórie: Polievky , Zeleninové
Ingrediencie
- 1 cibuľu, olivový olej, 4 zemiaky, 6 strúčikov cesnaku, šafran, 1 kocku masoxu, 2 bobkové listy, mleté čierne korenie, 1 žĺtok, 40 g masla.
Postup
Krok 1
Na olivovom oleji speníme na plátky pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané zemiaky, šesť celých strúčikov cesnaku, šafran a chvíľu za stáleho miešania osmažíme. Zalejeme vodou tak, aby boli zemiaky dostatočne ponorené. Pridáme kocku masoxu, dva bobkové listy, štipku mletého čierneho korenia a varíme až sú zemiaky mäkké. Odstavíme z ohňa, vyberieme bobkové listy a ponorným mixérom rozmixujeme na krémovú hmotu. Počas mixovania pridáme žĺtok, maslo a lyžicu olivového oleja. Podľa chuti osolíme.