Zemiaky zapečené s kelom a so syrom

2019-04-04
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Zemiaky zapečené s kelom a so syrom výborná obmena pre obľúbené zapečené zemiaky.

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov
  • 1 hlávka menšiu hlávku kelu
  • 125 g masla
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 150 g tvrdého syra (najlepšie ovčieho alebo podobného parmezánu)

Postup

Krok 1

Zemiaky pokrájame na tenké plátky.

Krok 2

Vložíme ich do vriacej vody, maximálne na tri minúty.

Krok 3

Vyberieme ich a osušíme.

Krok 4

Z kelových listov odstránime (nožničkami) hrubé časti a vložíme ich na tri minúty do vriacej vody. Vyberieme ich a osušíme. Pekáčik vymastíme maslom a poukladáme doň plátky zemiakov tak, aby sa okraje prekrývali. Osolíme ich a okoreníme.

Krok 5

V jednej vrstve poukladáme kelové listy, posypeme na tenké plátky, alebo nahrubo postrúhaným syrom a kúskami masla.

Krok 6

Takto vrstvy striedame do spotrebovania surovín, pričom poslednou vrstvou budú zemiaky, osolené, okorenené, na ktoré dáme kúsky masla.

Krok 7

Prikryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme asi 40 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 344
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

345

Podobné recepty:
  • Cukety s hubami

    Cukety s hubami

  • Plnené zemiaky so syrom

    Plnené zemiaky so syrom

  • Celozrnný chlieb

    Celozrnný chlieb